Skäl till att använda en ångstrykare, Steam&Go

Som ni säkert förstår så tillbringas en stor del av min tid med att kolla och stryka kläder till butiken.
Visst är det trevligt, ja rent av avkopplande, att stryka ibland men det tar väääldigt lång tid och kräver en viss försiktighet för att plaggen inte ska skadas.

Därför vill jag passa på att introducera er till min nya bästa vän: Ång-strykaren (jo, jag vet, det låter som någon som delar ut stryk. men Stryk-ångaren låter värre :)). 
Den sparar otroligt mycket tid och slätar ut de flesta plagg i ett nafs. 

Fördelarna jämfört med ett strykjärn är många:
Ångaren lämnar inga vita ränder eller blanka partier om man för den över sömmar, som ett strykjärn gärna gör om man inte är försiktig. Man behöver ingen strykbräda, temperaturen blir aldrig så hög att plagget riskerar skada och den är enkel att använda och kräver inga temperaturinställningar.
Den största nackdelen är att vattenbehållaren är ganska liten och man måste fylla på efter vartannat plagg. Ska jag vara lite petig så klarar den inte heller av att göra ett extremt skrynkligt plagg helt slätt.
Men den är fantastisk på att släta ut plagg av trikå, som toppar och t-shirts.

Så här använder jag den:

  • Fyll vattenbehållaren och sätt i kontakten. Låt den värmas upp i 45 sek innan användning.
  • Häng upp plagget på en bred galge (annars halkar det lätt av), och häng galgen på t ex en klädställning eller på stången till duschdraperiet (plagget ska hänga fritt, alltså inte mot en vägg).
  • Sätt på dig en handske på den hand som du tänker sträcka/hålla plagget med. Jag rekommenderar användandet av en tunn trädgårdshandske, med plastyta. Det tog ett flertal ångade (läs: brända) fingrar innan jag lärde mig att alltid ha handske på vänsterhanden :)
  • Sträck tyget med ena handen och för ångaren över det med andra handen. Upprepa på nästa del av plagget. Ärmar sträcker du rakt ut och drar ångaren över. Vid volanger och rynk för du ångaren över basen och sedan under för att "puffa" upp tyget.
  • Plagget blir fuktigt av behandlingen så låt det hänga ute och torka någon timme innan det används eller hängs in i garderoben.

Ångaren som jag använder heter Phillips Steam&Go och kostar runt 500 kr

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln